Een fragment van het open NK 2024

Afgelopen week heb ik meegedaan aan het zesrondig toernooi van het open NK in Velp. Het was een redelijk sterk bezet toernooi met vooral 1900+ spelers en zelfs wat 2100 spelers. Ik had wel zin in de uitdaging van het spelen tegen sterke spelers. Dat liep echter anders, want het duurde even voordat het goed begon te lopen. De eerste drie rondes speelde ik namelijk remise tegen op papier zwakkere spelers, die overigens niet slecht speelden. Pas in ronde vier won ik mijn eerste partij en ook de ronde daarna wist ik te winnen. Dat betekende dat ik pas in de laatste ronde tegen een sterkere speler mocht. Een deel van die partij zal ik hier beschouwen.

Mijn tegenstander kwam sterk uit de opening en kreeg druk op mijn stelling. Uiteindelijk kreeg ik wel wat tegenspel, maar ik nam iets te veel risico waarna mijn tegenstander een stuk won. Het fragment begint op zet 40 en ik geloof dat het een goed voorbeeld is van het belang van een actieve koning in een eindspel:

Al met al ben ik best tevreden over mijn resultaten dit toernooi. Uiteindelijk ben ik met 4,5 uit 6 geëindigd. Met deze score ben ik 6e geworden uit 56 deelnemers, terwijl ik 20e geplaatst was. Ook heb ik een W-WE van 1,10 gehaald. Dit is misschien voldoende om tot een rating van 2000 te komen.

1 reactie op Een fragment van het open NK 2024

Geef een reactie