Kasteel 2 (SOS) verslaat Tornado

Op vrijdagavond 8 december moest ons tweede SOS- team aantreden in het centrum van Druten, tegen de plaatselijke schaakcracks van Tornado. Met twee invallers bleken we ook prima voor de dag te kunnen komen!

Op bord 1 speelde Albert weer zijn bekende supersnelle partij. Vaak gaat het goed, een enkele keer helemaal fout. Gelukkig had de Drutense teamleider Stan Jacobs geen goed antwoord op de aanvalsdrang van Albert en moest hij als eerste capituleren.

Zelf speelde ik tegen her jonge talent Len Brands. Ik kwam geweldig uit de opening, en mijn tegenstander blunderde ook nog een stuk weg. Niks aan de hand zou je zeggen. Maar een onnauwkeurigheidje in tijdnood betekende alsnog verlies.

Invaller Henk van den Berg speelde een degelijke partij tegen Ron Nopper die hij winnend afsloot. Onze andere invaller, John Hermans, wist het echter niet te bolwerken. Hij kon de opmars van een Drutense vrijpion niet meer keren.

Mark Topper deelde het punt met oud-Kasteelheer Thijs Banken, waardoor de overblijvende partij van Ben van Cuyk tegen Geert van Tongeren de doorslag moest geven. En dat kwartje viel voor ons de goede kant op, dankzij een surplus aan pionnen van Ben.

Een krappe maar knappe overwinning al met al, met 2,5 – 3,5. Voor details van de uitslagen klik op de doorkliklink Externe competitie.

Geef een reactie