Het Kasteel 2 (SOS) nipt onderuit tegen De Cirkel

Het tweede SOS- team van Het Kasteel is er op dinsdag 3 oktober niet in geslaagd om wedstrijdpunten mee te nemen uit Ede. Tegen De Cirkel 3 werd het een nipte nederlaag.

Albert was aan bord 1 al na 10 zetten klaar, met een snelle winstpartij. Zijn tegenstander liet zich verrassen door een ingestudeerde variant.

Martin kon dit resultaat helaas niet evenaren. Hoewel hij een scherpe aanval had ging het toch ergens mis. Mark wist er ook niet in te slagen om Edenaar Kees van der Dussen te verrassen. Hij moest onverwachts zijn koning omleggen. Het gevolg was een 2-1 achterstand.

Invaller John Hermans zat in een gelijkwaardige stelling met de Edese Fedde Kingma. Beiden zagen geen winstkansen meer en er werd tot remise besloten.

Gelukkig hadden we ook invaller Henk van den Berg nog. Hij wist zijn partij vakkundig af te ronden en ons weer langszij te brengen. Tussenstand 2,5- 2,5.

Als laatste was ikzelf nog aan het spelen. Er leek niets aan de hand: een betere stelling en zelfs een paar pionnetjes gesnoept. Ik maakte een kostbare misrekening in het eindspel. Ik dacht een succesvolle winstcombinatie op het schaakbord gelegd te hebben. De Cirkel-speler Ben Verduyn dacht daar anders over. Ik had over het hoofd gezien dat hij een mat-in-twee-zet kon doen. Een belangrijke verdedigingslijn van mijn koningsstelling blokkeerde ikzelf met een van mijn pionnen. Eindstand daarmee dus 3,5-2,5 voor De Cirkel.

Voor de persoonlijke uitslagen en stand klik hieronder.

https://sosc.netstand.nl/teams/view/2580

Geef een reactie